viernes, 11 de marzo de 2016

RECOPILACIÓ JOCS D'ÀFRICA

Africa - Gambia

La pesta

Un Jugador té la pesta i vol contagiar els altres. La resta per evitar ser tocats han de pujar damunt qualque objecte: un banc, espatlleres,etc. Si t'agafen tens la pesta i pilles.

Variants: Quan pillen algú aquest també pilla.

Pilota verinosa (mato en cercle)

Un equip es situa fora del cercle delimitat amb cons xinesos i l'altre a dins. Comença el joc, els de fora llancen a dins per matar algú, Si algú de dins agafa la pilota després de fer un bot o de primeres abans que boti no es mort i diu “canvi” i el seu equip ha de sortir de fora i els altres a dins continuant el joc, Si es mata a algú aquest surt i passa a formar part de l'altre equip. Guanya l'equip que quan s'acaba el temps té mes components.

Terra i mar

Aquest joc prové de l’ Àfrica, poden participar tants de jugadors com es vulgui, tots es col·locaran en fila i paral·lels a ells amb un guix es marcarà una línia a terra. S’entendrà que una banda de la línia és mar i l’altra terra.

Anirem cridant mar o terra alternativament i els alumnes han d’anar botant respectivament a la banda de la línia corresponent al que es va cridant. L’alumne que s’equivoca perd un punt. Tots comencen amb 5 punts. El darrer que queda guanya.

“Cheia” (Senegal,Iena)

Es fan dos equips iguals. Un equip es col·loca en cercle i a davant cada membre es col·loca un con.

Al centre també se n’hi posa un. Un de l’equip de fora entra al cercle i ha d’anar a cercar cada un dels cons que formen al cercle i portar-lo al mig. Quan les hi té tots, els ha de tornar a col·locar al lloc corresponent.

L’ equip del cercle pot matar la persona de dins si la toca amb la pilota. Si el de dins és eliminat, pot entrar un altre del seu equip. Els de fora es poden passar la pilota. Si aconsegueixen posar els cons s’aconsegueix un punt i quan tots els atacants són eliminats es canvien els papers.

FONT: CP SON OLIVA

No hay comentarios:

Publicar un comentario