martes, 1 de marzo de 2016

RECOPILACIÓ JOCS D'AMÈRICA

McFlag

Ratolins atrapats. ( Argentina, Amèrica del sud)

Fem 5 o 6 parelles de xics i xiques amb els braços amunt i agafats de les mans es distribueixen per l’espai en forma de túnel i formen les trampes.
Els altres alumnes es desplacen passant per sota les trampes. Quan el mestre avisa les trampes baixen les mans i intenten atrapar ratolins.Els ratolins atrapats formaran més trampes. Guanya el ratolí que quedi sense atrapar.

Joc de les banderes (Guatemala, Amèrica del sud)

Es fan 4 grups i es col·loquen en files, 2 grups en un costat i 2 en un altre, separats uns 15 m. Les fileres que estan cara a cara formen un equip. El primer/a de cada grup ha de tenir una bandera.
Quan comença el joc, ha de córrer a portar-la al company/a del davant, que haurà de fer el mateix.
L’equip que acaba abans de passar-se la bandera és el guanyador.

Cavalcada de cavalls ( Mèxic, Amèrica central)

Es tracta de fer carreres a cavallet, un sobre l'altre per parelles d'una banda a l'altra del camp.

El rellotge ( Amèrica del nord)

Feim grups de 5 o 6 alumnes formant un cercle i un alumne es posa al mig fent girar una corda per terra per sota els peus dels altres companys. Tots han d'anar botant la corda. Si la corda toca algun company aquest passa enmig.

Earthball (Califòrnia, Nord Amèrica)

Es delimiten dos camps, es fan dos equips. El joc consisteix en dur la pilota al final del camp contrari sense que caigui o ens la lleven. El que té la pilota no se pot moure i només la poden interceptar. Guanya l'equip que més punts ha fet.

Robar cues

Preparam cintes o pitrals de 3 o 4 colors. Es fan 3 o 4 grups dels mateix nombre, a cada xic se li dona una cinta de cada color. Els xics que duen el mateix color són un grup. S'han de posar la cinta com si fos una coa. 

El professor diu un color i tots han d'anar a llevar la cinta al grup d'aquest color. Si un nin lleva una cinta se l'ha de posar a un costat de la cintura, perquè un xiquet que li hagan llevat la cinta la pot tornar a agafar. Quan tots els participants d'un grup s'han quedat sense cinta tornen a començar.

Soldat plantat

Es fan dos equips del mateix nombre. Són dos exèrcits diferents. Un equip ha d'anar a perseguir a l'altre i quan agafen un soldat al duen a la presor que serà un lloc marcat. El soldat s'ha de posar amb creu esperant que algun company el salvi tocant-li la mà. Només hi pot haver dos soldats guardant la presor. El joc acaba quan tots els soldat estan agafats. Es pot canviar de rol.

FONT:http://educacio-fisica-cp-son-oliva.blogspot.com.es/p/jocs-del-mon_15.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario